späť

Bystrá ´99

V rekreačnom zariadení Bystrá, okres Humenné, sa tak ako každoročne konalo stretnutie gréckokatolíckej mládeže. Stretnutie, ktoré náplňou je okrem vzájomného poznávania sa aj bohatý duchovný program, sa konalo v troch turnusoch.

I. turnus

9. 8.

-

13. 8.

9

- 13

II. turnus

16. 8.

-

20. 8.

17

a viac

III. turnus

23. 8.

-

27. 8.

14

- 16

Témou tohtoročného stretnutia sú slová Jánovho Evanjelia, ktoré Svätý Otec Ján Pavol II. vybral pre mládež na tento rok prípravy na veľké jubileum: “Otec vás miluje“. Ide už o 8. ročník tohoto podujatia, na ktoré sa prihlásilo v tomto roku 1500 účastníkov z Prešovskej diecézy aj Košického exarchátu. V priebehu uplynulých rokov sa podarilo skĺbiť duchovný program s rekreáciou. To znamená, že okrem dennej účasti na sv. liturgii, možnosti denne pristupovať k sviatosti zmierenia, čítania Svätého písma a uvažovania o ňom, ako aj katechézy na tému “Otec vás miluje“, o ktorej potom účastníci v malých skupinkách pod vedením animátorov diskutovali. Vrcholom celého dňa boli večerné Ozveny na prežitý deň, kde odznievali silné svedectvá, ba priam obrátenia mladých ľudí.

Každý deň sa tiež uskutočňovalo športové popoludnie a evanjelizačný program, napr. v tomto vystúpila skupina Anastasis, detský spevácky zbor z Rakovca, Stanley a v priebehu II. turnusu sa uskutočnil 18. augusta koncert Šanca pre lásku, na ktorom vystúpilo nikoľko gospelových skupín z celého Slovenska. Najmenších účastníkov prišiel pozdraviť prešovský biskup Mons. Ján Hirka, ktorý tam 10. augusta slávil sv. liturgiu.

TKPB

SLOVO 17/99